စီခြ်မ္႔စတုိင္ ၀က္သား တုိ႔ဟူးအစပ္ဟင္း

စီခြ်မ္႔ျပည္နယ္ရဲ႔ နံမည္ၾကီး ဟင္းလ်ာတစ္ခုျဖစ္တဲ႔ Mapo Tofu ပါ။ စီခြ်မ္႔စတုိင္ ၀က္သားနဲ႔ တုိ႔ဟူးကို စီခြ်မ္႔ငရုတ္ေကာင္း၊ Chinese black bean paste၊ chili bean paste၊ နွမ္းဆီ တုိ႔ျဖင္႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ အရမ္းေကာင္းမြန္ပါတယ္။ စပ္တယ္ဆုိေပမယ္႔ ရွရွဲျဖစ္သည္အထိ မစပ္ပါဘူး၊ ထမင္းနဲ႔ တြဲစားမယ္ဆုိရင္ စပ္တယ္ဆုိတာေတာင္ ေမ႔ေကာင္းေမ႔သြားပါလိမ္႔မယ္။ ခုပဲ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား – ၂၀၀ ဂရမ္ (၁၅က်ပ္သား) (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
- တို႔ဟူး – ၃၀၀ ဂရမ္ (ဂ်ပန္တုိ႔ဟူး အျဖဴ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- အခ်ဳိမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလီွးပါ)
- နွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲအမဲအနွစ္[Chinese black bean paste] – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္း[Hua Jioa] – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
- ပဲငရုတ္သီး အနွစ္[Chilli bean paste] – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း


မွတ္ခ်က္ ။ ။ ပဲအမဲအနွစ္[Chinese black bean paste], စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္း[Hua Jioa],ငရုတ္သီး ပဲအနွစ္[Chilli bean paste] ၃မ်ဳိးကို City Mart နွင္႔ Ocean တြင္ ၀ယ္ယူႏုိင္ပါသည္။
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး တုိ႔ဟူးကုိ အ၀တ္သန္႔တစ္ခုျဖင္႔ အုပ္ျပီ အေပၚမွ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ တင္ကာ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ေရစစ္ထားေပးပါ။

၂။ တုိ႔ဟူး ေရစစ္ျပီလွ်င္ အလယ္မွ ဓားျဖင္႔ ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ။ ျပီမွ အရွည္လိုက္ ၄ပိုင္းပိုင္းျပီ အလ်ားလိုက္ ၄ပိုင္ပုိင္းကာ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ။



ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ black beans နွင္႔ စီခြ်မ္႔ငရုတ္ေကာင္း တုိ႔ကုိ ထည္႔ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားေသာ ၀က္သား၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္(သုိ႔)ေရ(ခြက္ ၄ပံု၃ပံု) ထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ chilli bean paste၊ ပဲငံျပာရည္၊ တုိ႔ဟူး၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ တုိ႔ကိုထည္႔ကာ ပြက္ပြက္ဆူဆူေအာင္ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ တည္ထားပါ။

၅။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ မီးအသင္႔တင္႔ျပန္ထားျပီ အေပၚမွ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားျဖဴးေပးပါ။

၆။ ျပီမွ အေပၚမွ ေကာ္ရည္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ဇြန္းျဖင္႔ တုိ႔ဟူးမ်ားကုိ မပဲ႔သြားေအာင္ ျဖည္းျဖည္း ေရာေမႊျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ စီခြ်မ္႔စတုိင္ ၀က္သား တုိ႔ဟူးအစပ္ဟင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးနွင္႔ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

No comments:
Post a Comment