Sunday, August 31, 2014

၀က္လက္ ထမင္းေပါင္း

၀က္လက္ ထမင္းေပါင္း



တရုတ္စတုိင္ ၀က္လက္ ထမင္းေပါင္း။ ၀က္လက္ကို တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးၾကိဳင္တြနဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာမုိ႔ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ စားလုိ႔ အ၇မ္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။။ ၀က္လက္ ထမင္းေပါင္းနဲ႔ မုန္႔ညွင္းစိမ္း၊ ၾကက္ဥတုိ႔နဲ႔ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္လက္ – ၂ခု (၁.၅ ကီလိုဂရမ္) (သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၆မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)

  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သစ္ဂ်ပို္း – ၁ခု
  • နတ္နတ္ပြင္႔ – ၂ခု
  • ကလေ၀ရြက္ – ၂ခု
  • စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္း (Hua Jioa) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ – ၂လံု (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာထားေပးပါ)
  • ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
  • မုန္႔ညွင္းစိမ္း – ၁စည္း (ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ ထက္ပိုင္းပိုင္းထားပါ) (တြဲဖက္စားရန္)
 
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ၀က္လက္ျမဳပ္ႏုိင္မယ္႔ ေရပမဏထည္႔ျပီ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၂။ ဆူလာလွ်င္ ၀က္လက္ထည္႔ျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ပါ။ အေပၚမွ အျမဳပ္မွာ တက္လာလွ်င္ ဇြန္းျဖင္႔ ဖယ္ေပးပါ။

၃။ ျပီလွ်င္ ေရမ်ားသြန္ျပီ ၀က္လက္မ်ားကို ျပန္ဖယ္ထားပါ။
၄။ ဒယ္(သုိ႔) Pressure cooker ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ သစ္ဂ်ပုိး၊ နတ္နတ္ပိုး၊ ကလေ၀ရြက္၊ ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။
၅။ ျပီမွ် ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္းတုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ဆီသပ္ေပးပါ။

၆။ ထုိ႔ေနာက္ ေရ(၃ခြက္)၊ ဆန္၀ုိင္၊ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)၊ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္)၊ ဗီနီကာ၊ သၾကား၊ ၀က္လက္၊ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥ မ်ားကို ထည္႔ပါ။
ရ။ ရုိးရုိး ဒယ္နွင္႔ခ်က္လွ်င္ ၀က္လက္မ်ားကို နာရီ၀က္္ျခားတစ္ခါ တဖက္သို႔ လွန္ေပးျပီ ၀က္လက္ႏူအိသည္အထိ ၂နာရီခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ။
(သုိ႔)
ရ။ Pressure cooker နွင္႔ ခ်က္လွ်င္ ၄၅မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ေပးပါ။


၈။ ၀က္လက္ ႏူအိျပီဆုိလွ်င္ ၀က္လက္ကို ဓားျဖင္႔ အ၀ိုင္းမ်ား ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ။ ၾကက္ဥကို ၄စိပ္စိပ္ေပးျပီ မုန္႔ညွင္းစိမ္းကို ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးပါ။
၉။ ျပီေနာက္ ၀က္လက္ျပဳတ္ရည္ထဲ ဆူေအာင္ ျပန္တည္ျပီ ေကာ္ရည္ ထည္႔ေပးပါ။
၁၀။ ပန္းကန္ထဲ ထမင္း၊ ၀က္လက္၊ ၾကက္ဥ၊ မုန္႔ညွင္းစိမ္း တုိ႔ကို ျပင္ဆင္ေပးကာ ၀က္လက္ေဆာ႔ရည္မ်ားကို အေပၚမွ ဆမ္းေပးျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…

Credit to http://www.wutyeefoodhouse.com

No comments:

Post a Comment