--------------------------
ကြ်န္မရဲ႕ ေမေမ အမ်ဳိးသမီးမ်ား အသက္ၾကီးလာခ်ိန္မွာ ျဖစ္တဲ့ ေဝဒနာအတြက္ ရွမ္းေဆးဆရာအဖိုးအို တစ္ေယာက္က ေရာဂါေပ်ာက္ကင္းသက္သာေအာင္ ဒီဝိုင္ေလးလုပ္ၿပီးေသာက္ဖို
ဒီဝိုင္ေလးလုပ္နည္းရဲ့ အခ်ဳိးအဆကေတာ့ အေလးခ်ိန္အရ အသီး နွစ္ဆ၊ သၾကား တစ္ဆ နဲ႕ ေရပူကေတာ့ အၿမဲတမ္း အသီးျမွဳပ္ေအာင္ ထည့္ရပါမယ္။ ဥပမာ အသီးအေလးခ်ိန္ 600 g ဆိုလွ်င္ သၾကားအေလးခ်ိန္ 300 g ထည့္ရပါမယ္။
အခ်ဥ္ဓါတ္မ်ားေသာ အသီးကို သံုးႏိူင္လွ်င္ ပိုၿပီးေကာင္းသည့္အတြက္ ခ်ဥ္သည့္အသီးမ်ားျဖင့္ လုပ္ေပးပါ။
***... plum wine လုပ္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. plum
2. သၾကား
3. ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြး
4. သန္႕ျပန္႕ၿပီး အေတာ္ေလး ေလလံုေသာ ဖန္ဗူး
5. သန္႕ျပန္႕ၿပီး အေတာ္ေလး ေလလံုေသာ ဖန္ပုလင္း
အညာျဖဳတ္ကာ ေျပာင္စင္ေအာင္ေဆးၿပီး ေရတတ္ႏိူင္သမွ် ေျခာက္ေအာင္လုပ္ထားေသာ plum မ်ားကို ခက္ရင္းျဖင့္ ၄၊၅ ခ်က္ထိုးေဖာက္ကာ သန္႕ျပန္႕ေသာ ဖန္ဗူးထဲ ထည့္ပါ။ (ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးေလာင္းထည့္ခ်ိန္မွာ ပုလင္းေအးေနလွ်င္ ကြဲသြားႏိူင္သျဖင့္ ပုလင္းေႏြးေနေအာင္ ေရေႏြး (ေရပူမဟုတ္)ကို ထည့္၊ ၿပီးမွ ျပန္သြန္ပစ္ကာ အသီးကို ထည့္ေပးပါ။)
သၾကားထည့္ပါ။
ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရပူကို ပုလင္းအျပည့္မထည့္ပဲ ၁ လက္မခန္႕ခ်န္ကာ အသီးျမွဳပ္ရံု ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ၿ
စၿပီး အခ်ဥ္ေပါက္လာ(ဘက္တီရီးယားေတ
ပြင့္ထြက္မွာစိုးတဲ့အတြက္ အဖံုးသိပ္မလံုရင္လည္း အျပင္က ေလဝင္ၿပီး မိွဳတက္လာပါတယ္။ (ကြ်န္မ ယခုသံုးထားသည့္ ဖန္ဗူးအမ်ဳိးအစားကေတာ့ အျပင္မွ ေလ မဝင္ႏိူင္ေပမယ့္၊ အတြင္းမွ ေလ အျပင္ကို အနည္းငယ္ တိုးထြက္ႏိူင္ရံုေလးျဖစ္လို
ဒီလိုဗူးကို ဝယ္လို႕မရ ရင္ေတာ့ အလယ္လက္ ၃ ေခ်ာင္းရဲ႕ ထိပ္ေနရာေတြမွာ အပ္ျဖင့္ အေပါက္ေလး တစ္ေပါက္စီေဖာက္ထားေသာ သန္႔ျပန္႔ေသာ တစ္ခါသံုး ရာဘာလက္အိတ္ကို အဖံုးေနရာမွာစြပ္ပါ။ (ပုလင္းအတြင္းမွ ေလမ်ား ထြက္လာစရာေနရာရိွေအာင္ အေပါက္ေဖာက္ျခင္းျဖစ္ၿပီး၊ လက္အိတ္ အတြင္းဖက္တြင္ powder မွဳန္႕မ်ား ပါသည့္အတြက္ ေျပာင္းျပန္လွန္ၿပီးမွ သံုးျခင္းျဖစ္ပါတယ္။)
ၿပီးလွွ်င္စြပ္ထားေသာ ေနရာမွ ေလ မဝင္ေအာင္ ပလာစတာျဖင့္ ပတ္စီးေပးထားပါ။
တစ္ခါတစ္ရံ အျပင္မွ ေလ မဝင္ႏိူင္ေပမယ့္၊ အတြင္းမွ ေလ အျပင္ကို အနည္းငယ္ တိုးထြက္ႏိူင္ရံုေလးျဖစ္ေနသ
(ထိုကဲ့သို႔ အရည္အနည္းငယ္စိမ့္ထြက္လာလွ်
ရက္အနည္းငယ္ၾကာလာလွ်င္ အရည္မ်ား ေနာက္လာၿပီး၊ ၁၅ ရက္ခန္႔ ၾကာလွ်င္ေတာ့ သၾကားအားလံုးနီးပါးေပ်ာ္သြာ
ရက္ ၅၀ ျပည့္ၿပီးေနာက္ အသီးမ်ားကို ဆယ္ထုတ္၊ အရည္ေတြကို ေရစစ္ျဖင့္ စစ္ကာ အရမ္းသန္႕ျပန္႔ေသာ ပုလင္းတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီးလွ်
ပုလင္းထဲေျပာင္းထည့္ အဖံုးဖံုးကာ ေနာက္ထပ္ ၇ ရက္ခန္႕ အခန္းအပူရိွန္မွာပဲ ထပ္ထားၿပီးမွ ေသာက္လွ်င္ေတာ့ ပိုၿပီးေကာင္းပါတယ္။
မူရင္း = Chaw Su's Food Friends
No comments:
Post a Comment