Wednesday, June 24, 2015

ေဖ့ဘုတ္မွ ေခတ္မီထိုးေဆးမ်ား ()

ဒီ post ကို ေတြ ့ၿပီး ေသခ်ာစဥ္းစားတယ္

ေကာင္းပါတယ္ . . အဆင္ေျပတယ္ . . ျမန္မာစာ အေရးအသား ရွင္းလင္းတယ္ . . ပြင့္လင္း ျမင္သာတယ္ ဆိုတာဟာ ဒါမ်ိဳးေပါ့ကြ . . အျမင္က်ယ္သူေတြရဲ့ အေတြးအေရး post ေလးေတြ စိတ္ခ်မ္းသာ ဝမ္းေျမာက္တယ္ကြာ . . ဒီေတာ့လည္း ဒါေလးျမင္ၿပီး မမ
န္ ့ပဲ မေနနိုင္လို ့

. . မင္းဟာက post ကို ျကည့္ၿပီး ဘိုဂ်ီးမွန္းေတာ့ မသိဘူး ကြာ . .

ဂြက္ေထာ္ကိုလည္း ျပျကည့္ေသးတယ္ . . ေကာင္းတယ္ မန္ ့လိုက္ပါတ့ဲ . .

ဦးရီးေတာ္ ေသ်ာင္တစ္ေစာင္းနဲ ့ ေမာင္ေသာင္းကလည္း မန္ ့ပါကြာတ့ဲ ကြမ္းေတြဝါးရင္း အားေပးတယ္ကြ . . အရီးေလး စိန္စိန္ကလည္း နင္ခင္တ့ဲ သူငယ္ခ်င္းဆို နင္မမန္ ့ပဲ ေနခ့ဲဖူးလို ့လားဟ့ဲ . . မန္ ့စရာရွိတာ မန္ ့လိုက္ေတာ့ . . အခ်ိန္ဆြဲ မေနပါနဲ ့ဟ့ဲ . . ဆိုလို ့ . .

ေနာက္ၿပီး သူငယ္ခ်င္း သိန္းေရႊၾကည္ကလည္း ဒါ မန္ ့သင့္တ့ဲ post ပဲကြ မျမင္ရင္သာ ထားလိုက္ပါ ျမင္လွ်က္နဲ ့ မမန္ ့ရင္ ေဘာ္ဒါအရင္းေတြ စိတ္မေကာင္းစရာ လို ့ ဆိုတယ္ေလ . . ဒါနဲ ့ပဲ မျဖစ္မေန တစ္ခုခုေတာ့ မန္ ့မယ္ကြာ ဆိုၿပီး မန္ ့လိုက္တယ္ေနာ္ . .

ဒီလိုနဲ ့ ပို ့စ္မွာ သူမ်ားေတြ မန္ ့ထားတာ လိုက္ဖတ္ၾကည့္ရင္း ဘာမန္႔ရေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္း စဥ္းစားရင္းနဲ႔ မေတြးတတ္ေတာ႔လို႔

. . @ ပလာတာ လုပ္နည္းပဲ မန္႔ေပးလုိက္ေတာ႔တယ္ အဆင္ေျပတဲ႔ အခ်ိန္ ေျပလည္တဲ႔ အခ်ိန္ လုပ္စားႀကည္႔ေပါ႔

သယ္ယင္းေရ

ပလာတာတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဂ်ဳံ – ၄၅၀ ဂရမ္
႔ဆီ – ခြက္ ၃ပံု၁ပံု
ေရ – ၁ခြက္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ပလာတာ ျပင္ဆင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ဂ်ဳံ၊ ဆီ၊ ေရ၊ ဆား) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။

၂။ ဂ်ဳံသား ႏူညံ႔သည္အထိ ႏုယ္ေပးပါ။ မာေနလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ ထည္႔ေပးပါ။

၃။ ဂ်ဳံသား ႏူညံ႔သြားလွ်င္ လက္နွစ္ဖက္ကို ဆီသုတ္ေပးျပီ ဂ်ဳံဒိုးကို ၆ပိုင္းပုိင္းေပးကာ အလံုးလံုးေပးပါ။

၄။ အေပၚမွ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ျဖဴးေပးျပီ အ၀တ္သန္႔ျဖင္႔ အေပၚက အုပ္ျပီ ၃နာရီခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။

ကီးမားပလာတာ အစာသြပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ရင္ပုံသား (သို႔) ဆိတ္သား – ၄၅၀ ဂရမ္ (နုတ္နုတ္စင္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (နုတ္နုတ္စင္းပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄-၅ ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ဇီယာမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
နံနံေစ႔မုွန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (နုတ္နုတ္စင္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ) (အေပၚက ျဖဴးရန္ အတြက္ျဖစ္သည္)
ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားပါ) (အေပၚက ျဖဴးရန္ အတြက္ျဖစ္သည္)

ကီးမားခ်က္နည္း

၁။ ကီးမားခ်က္ရန္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္နီငရုတ္သီးမွုန္႔၊

၂။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆား ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သား(သို႔)ဆိတ္သား၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဇီယာ၊ နံနံေစ႔မုွန္႔၊ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေၾကာ္ေပးပါ။

၄။ ေနာက္ဆံုးမွ မဆလာ၊ နံနံပင္ အုပ္ေပးျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ တြင္ ျပန္ဆယ္ကာ ေခတၱအေအးခံထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ အေဖာ္အေပါင္း တစ္သင္းတို ့ျဖင့္ ငါးေျကာ္ေရာင္းရင္း ပြဲေတာ္တည္နိုင္ ပါၿပီခင္ဗ်ာ
ငိငိ . . grin emoticon

မွတ္ခ်က္
ထုိ႔နည္းအတုိင္းပလာတာ နဲ ့ ကီးမားပလာတာ မ်ားကို ျပဳလုပ္ပါ။

ရိုက္တဲ႔ အခါ ၁ၾကိမ္၊ ၂ၾကိမ္ လုပ္ရခက္ပါလိမ္႔မယ္။ လုပ္သားက်ရင္ အဆင္ေျပသြားပါလိမ္႔မယ္..tongue emoticon tongue emoticon wink emoticon wink emoticon

( grin emoticon သူညားဟာ ကူးခ်လာတာ ငိငိ ခိြ ခိြ )

No comments:

Post a Comment