Friday, June 5, 2015

ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစတဲ့ အစားအစာ (၁၀) မ်ဳိး

ကြ်ႏု္ပ္တုုိ႔ ေန႔စဥ္စားေနက် အစားအစာ အမ်ားစုဟာ ကင္ဆာေရာဂါအႏၱရာယ္ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ရွိေနၾကပါတယ္။ သင္ေရာ… အဲဒီအစားအစာေတြနဲ႔ ပတ္သက္ေနမိသလား။
တတ္ႏုိင္သေလာက္ ေရွာင္သင့္တဲ့ က်န္းမာေရးနဲ႔ မသင့္ေတာ္ဆုံး၊ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားေစမႈ အမ်ားဆုံး အစားအစာေတြကေတာ့
() စက္ရုံသန္႔စင္ဂ်ဳံမႈန္႔
() တာရွည္ခံေအာင္ ေဆးထုိး/သြင္း ထိန္းသိမ္းထားတဲ့ GMOs အစားအစာမ်ား
() ထုပ္ပိုးထားေသာ အစားအစာမ်ား
() စည္သြတ္ဗူးထဲက အစားအစာမ်ား
() ေပါက္ေပါက္စုတ္
() ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ား
() ဆုိဒါရည္
() ေမြးျမဴေရးျခံထြက္ ေဆာ္လမြန္ငါးမ်ား
() ဟုိက္ဒရုိဂ်င္ႏိႈက္တက္ ဆီမ်ား
(၁၀) အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ စတာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment