ေကာက္ညွင္းဆႏြင္းမကင္း ခ်က္နည္း
----------------------------------------
ေဒၚပုလက္ရာ
ေကာက္ညွင္းဆန္ႏို႕ဆီဗူး ၁ ဗူး
အုန္းႏို႕ ႏို႕ဆီဗူး တဝက္
သၾကား တစ္ဆယ္သား
ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
----------------------------------------
ေဒၚပုလက္ရာ
ေကာက္ညွင္းဆန္ႏို႕ဆီဗူး ၁ ဗူး
အုန္းႏို႕ ႏို႕ဆီဗူး တဝက္
သၾကား တစ္ဆယ္သား
ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ေကာက္ညွင္းဆန္ႏို႕ဆီဗူး ၁ ဗူးကို ဆန္ေပၚ ေရလက္တစ္ဆစ္ ေက်ာ္ထည္႔ကာ
ထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္ခ်က္ပါ။ အုန္းႏို႕ႏို႕ဆီဗူးတဝက္ေလာက္ကို သၾကား
တစ္ဆယ္သားျဖင့္ေရမထည္႔ပဲ အနည္းငယ္ သၾကားရည္ ပ်စ္ေအာင္ က်ိဳထားပါ။
ေကာက္ညွင္းဆန္မ်ားက်က္လွ်င္ က်ိဳထားေသာအုန္းႏို႕၊သၾကား၊ဆား အနည္းငယ္တို႕ျဖင့္ ႏွံ႕ေအာင္ေရာနယ္ထားပါ။ျပီးလွ်င္ မုန္႔ ဖုတ္မည္႕ ဗန္းထဲတြင္ ဆီႏွင့္ေထာပတ္သုပ္ကာ နယ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို
ျဖန္႕ထည္႔ေပးျပီး အေပၚမွ မ်က္ႏွာျပင္ကို ညီေအာင္ၫိွ၍ ဆီႏွင့္ေထာပတ္သုပ္ျပီး အေပၚမီး ေအာက္မီးျဖင့္ မီးအပူခ်ိန္ Oven ၁၈၀ ဒီဂရီထားျပီ ၃၀ မိနစ္ (သို႕) ၄၀ မိနစ္ခန္႕ဖုတ္ပါ။
ဖုတ္ေနစဥ္အတြင္း Oven ကို မၾကာခဏဖြင့္ၾကည့္ပါ။
ေကာက္ညွင္းအေရာင္မ်ား တဗန္းလုံး ေရႊေရာင္သမ္းလာျပီး က်က္တာညီလာလွ်င္ ထုတ္၍ အေအးခံကာ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို လွီးစားပါ။ ခ်ိဳေမႊးျပီး အရသာရွိေသာ ေကာက္ညွင္းဆႏြင္းမကင္းေလး သုံးေဆာင္လို႕ရပါျပီရွင္။
Credit : ေဒၚပုလက္ရာ
ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္
ေကာက္ညွင္းဆန္မ်ားက်က္လွ်င္ က်ိဳထားေသာအုန္းႏို႕၊သၾကား၊ဆား အနည္းငယ္တို႕ျဖင့္ ႏွံ႕ေအာင္ေရာနယ္ထားပါ။ျပီးလွ်င္ မုန္႔ ဖုတ္မည္႕ ဗန္းထဲတြင္ ဆီႏွင့္ေထာပတ္သုပ္ကာ နယ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို
ျဖန္႕ထည္႔ေပးျပီး အေပၚမွ မ်က္ႏွာျပင္ကို ညီေအာင္ၫိွ၍ ဆီႏွင့္ေထာပတ္သုပ္ျပီး အေပၚမီး ေအာက္မီးျဖင့္ မီးအပူခ်ိန္ Oven ၁၈၀ ဒီဂရီထားျပီ ၃၀ မိနစ္ (သို႕) ၄၀ မိနစ္ခန္႕ဖုတ္ပါ။
ဖုတ္ေနစဥ္အတြင္း Oven ကို မၾကာခဏဖြင့္ၾကည့္ပါ။
ေကာက္ညွင္းအေရာင္မ်ား တဗန္းလုံး ေရႊေရာင္သမ္းလာျပီး က်က္တာညီလာလွ်င္ ထုတ္၍ အေအးခံကာ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို လွီးစားပါ။ ခ်ိဳေမႊးျပီး အရသာရွိေသာ ေကာက္ညွင္းဆႏြင္းမကင္းေလး သုံးေဆာင္လို႕ရပါျပီရွင္။
Credit : ေဒၚပုလက္ရာ
ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္
No comments:
Post a Comment