---------------------------
Serving: ၂ ေယာက္စာ
Ingredients:
ၾကက္႐ုိး ၁၅က်ပ္သား
ခ်င္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
(ၿမီး႐ွည္) မုန္႕ဖတ္ ၁ထုပ္
မာလာဟင္းအႏွစ္ ၁ထုပ္(အေသး)
ကိုက္လန္ ၄ပင္
ထိုင္ဝမ္မံုညင္း ၄ပင္
ငါးဖယ္လံုး ၈လံုး
ၾကက္ဥေခ်ာင္း ၂ေခ်ာင္း
ေ႐ႊပဲသီး ၁၀ေတာင့္
မုန္လာဥနီ ၁ဥ
ငံုးဥ ၄လံုး
ပဲပင္ေပါက္ ၅က်ပ္သား
တို ့ဖူး
တရုတ္ပဲငါးပိ ဇြန္းေသး ၄ဇြန္း
တ႐ုတ္နံနံပင္ ၂ပင္
တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး ၂ ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္ ဇြန္းေသး ၂ ဇြန္း
ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ႏွမ္းၿဖဴ အနည္းငယ္
႐ွမ္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္
**လက္ကိုင္ေၿမအိုး လိုအပ္ပါသည္။
**ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ ထည့္လို ့ရပါတယ္။
Preparation Method
၁) မုန္႕ဖတ္ကို ၃နာရီခန္ ့ေစာၿပီး ေရစိမ္ပါ။ ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးလွ်င္ ေရစစ္ပါ။ ကိုက္လန္၊ ထိုင္ဝမ္မံုညင္း၊ ေ႐ႊပဲသီး၊ မုန္လာဥနီတို ့ကို အေနေတာ္ လွီးပါ။ ၾကက္ဥေခ်ာင္းကို ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။ ငံုးဥကို ၿပဳတ္ပါ။
၂) ၾကက္႐ုိးေတြကို ဆား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ခ်င္း၊ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္းႏွင့္ ေရာနယ္ၿပီး မီးေအးေအးၿဖင့္ ၿပဳတ္ပါ။ ဟင္းရည္ၿကည္ရေအာင္ အၿမွဳပ္ေတြကို ဖယ္ပါ။
၃) စားခါနီးမွ ခ်က္မည့္အိုးထဲသို့ တေယာက္စာ ဟင္းရည္ကို ခပ္ထည့္ပါ။ တရုတ္ပဲငါးပိ ဇြန္းေသး ၂ဇြန္း၊ မာလာဟင္းအႏွစ္ ဇြန္းေသး ၂ဇြန္း ထည့္ပါ။ ငါးဖယ္လံုး၊ ၾကက္ဥေခ်ာင္း ထည့္ပါ။ မုန္႕ဖတ္ တေယာက္စာ ထည့္ပါ။ ဟင္း႐ြက္ေတြႏွင့္ ငံုးဥကို ထည့္ပါ။ တ႐ုတ္မဆလာႏွင့္ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၄) မီးပိတ္ၿပီး တ႐ုတ္နံနံပင္၊ ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းၿဖဴအနည္းငယ္ၿဖဴးၿပီး ႐ွမ္းခ်ဥ္ ႏွင့္ တဲြစားလို ့ရပါၿပီ။
EnJoY!!!
မာလာအႏွစ္အတြက္...
င႐ုတ္သီးေၿခာက္ စားႏိုင္သေလာက္
စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း ဇြန္းေသး၁၀က္
တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး၁ဇြန္း
စမုန္နက္ ဇြန္းေသး၁ဇြန္း
ကေရေ၀း ၃ ၊ နာနာတ္ပြင့္ ၂ ၊ဖလာေစ့ ၂ ၊သစ္ၾကပိုးေခါက္ ၂
wine ဇြန္းေသး၂ဇြန္း
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငပိင႐ုတ္သီးေၾကာ္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငပိအငန္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ခ်င္း အနည္းငယ္ ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ေၿမပဲဆံေထာင္း ၊ႏွမ္းေလွာ္
သၾကား ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
၁) ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည့္ၿပီး င႐ုတ္သီးေၿခာက္ေတြကို အရင္ေၾကာ္ပါ။ ဆယ္ယူၿပီး အေအးခံထားပါ။
၂) ဆီထဲကို ခ်င္း အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ေတြကို အနံ ့ေမႊးလာသည္အထိ ေမႊပါ။
၃) ကေရေ၀း၊နာနာတ္ပြင့္၊ စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း၊ ဖလာေစ့၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္၊ စမုန္နက္ေတြ ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၄) င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္၊ ပဲငပိင႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ပဲငပိအငန္၊ wineႏွင့္ သၾကားထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ေရေႏြး(သို ့) ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ထည့္ၿ႔ပီး မီးေအးေအးၿဖင့္ ၁၅မိနစ္ခန့္တည္ပါ။
၅) အႏွစ္ရၿပီဆုိလွ်င္ ေၿမပဲဆံေထာင္း၊ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
Credit : KaeKae's FoodPalace
ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္
ၾကက္႐ုိး ၁၅က်ပ္သား
ခ်င္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
(ၿမီး႐ွည္) မုန္႕ဖတ္ ၁ထုပ္
မာလာဟင္းအႏွစ္ ၁ထုပ္(အေသး)
ကိုက္လန္ ၄ပင္
ထိုင္ဝမ္မံုညင္း ၄ပင္
ငါးဖယ္လံုး ၈လံုး
ၾကက္ဥေခ်ာင္း ၂ေခ်ာင္း
ေ႐ႊပဲသီး ၁၀ေတာင့္
မုန္လာဥနီ ၁ဥ
ငံုးဥ ၄လံုး
ပဲပင္ေပါက္ ၅က်ပ္သား
တို ့ဖူး
တရုတ္ပဲငါးပိ ဇြန္းေသး ၄ဇြန္း
တ႐ုတ္နံနံပင္ ၂ပင္
တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး ၂ ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္ ဇြန္းေသး ၂ ဇြန္း
ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ႏွမ္းၿဖဴ အနည္းငယ္
႐ွမ္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္
**လက္ကိုင္ေၿမအိုး လိုအပ္ပါသည္။
**ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ ထည့္လို ့ရပါတယ္။
Preparation Method
၁) မုန္႕ဖတ္ကို ၃နာရီခန္ ့ေစာၿပီး ေရစိမ္ပါ။ ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးလွ်င္ ေရစစ္ပါ။ ကိုက္လန္၊ ထိုင္ဝမ္မံုညင္း၊ ေ႐ႊပဲသီး၊ မုန္လာဥနီတို ့ကို အေနေတာ္ လွီးပါ။ ၾကက္ဥေခ်ာင္းကို ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။ ငံုးဥကို ၿပဳတ္ပါ။
၂) ၾကက္႐ုိးေတြကို ဆား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ခ်င္း၊ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္းႏွင့္ ေရာနယ္ၿပီး မီးေအးေအးၿဖင့္ ၿပဳတ္ပါ။ ဟင္းရည္ၿကည္ရေအာင္ အၿမွဳပ္ေတြကို ဖယ္ပါ။
၃) စားခါနီးမွ ခ်က္မည့္အိုးထဲသို့ တေယာက္စာ ဟင္းရည္ကို ခပ္ထည့္ပါ။ တရုတ္ပဲငါးပိ ဇြန္းေသး ၂ဇြန္း၊ မာလာဟင္းအႏွစ္ ဇြန္းေသး ၂ဇြန္း ထည့္ပါ။ ငါးဖယ္လံုး၊ ၾကက္ဥေခ်ာင္း ထည့္ပါ။ မုန္႕ဖတ္ တေယာက္စာ ထည့္ပါ။ ဟင္း႐ြက္ေတြႏွင့္ ငံုးဥကို ထည့္ပါ။ တ႐ုတ္မဆလာႏွင့္ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၄) မီးပိတ္ၿပီး တ႐ုတ္နံနံပင္၊ ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းၿဖဴအနည္းငယ္ၿဖဴးၿပီး ႐ွမ္းခ်ဥ္ ႏွင့္ တဲြစားလို ့ရပါၿပီ။
EnJoY!!!
မာလာအႏွစ္အတြက္...
င႐ုတ္သီးေၿခာက္ စားႏိုင္သေလာက္
စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း ဇြန္းေသး၁၀က္
တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး၁ဇြန္း
စမုန္နက္ ဇြန္းေသး၁ဇြန္း
ကေရေ၀း ၃ ၊ နာနာတ္ပြင့္ ၂ ၊ဖလာေစ့ ၂ ၊သစ္ၾကပိုးေခါက္ ၂
wine ဇြန္းေသး၂ဇြန္း
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငပိင႐ုတ္သီးေၾကာ္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငပိအငန္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ခ်င္း အနည္းငယ္ ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ေၿမပဲဆံေထာင္း ၊ႏွမ္းေလွာ္
သၾကား ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
၁) ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည့္ၿပီး င႐ုတ္သီးေၿခာက္ေတြကို အရင္ေၾကာ္ပါ။ ဆယ္ယူၿပီး အေအးခံထားပါ။
၂) ဆီထဲကို ခ်င္း အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ေတြကို အနံ ့ေမႊးလာသည္အထိ ေမႊပါ။
၃) ကေရေ၀း၊နာနာတ္ပြင့္၊ စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း၊ ဖလာေစ့၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္၊ စမုန္နက္ေတြ ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၄) င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္၊ ပဲငပိင႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ပဲငပိအငန္၊ wineႏွင့္ သၾကားထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ေရေႏြး(သို ့) ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ထည့္ၿ႔ပီး မီးေအးေအးၿဖင့္ ၁၅မိနစ္ခန့္တည္ပါ။
၅) အႏွစ္ရၿပီဆုိလွ်င္ ေၿမပဲဆံေထာင္း၊ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
Credit : KaeKae's FoodPalace
ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္
No comments:
Post a Comment