၀က္ေခါက္ကင္
၀က္ေခါက္ကင္
တရုတ္စတုိင္ ၀က္ေခါက္ကုိ ၾကြပ္ရြေအာင္ ကင္တဲ႔ ကင္နည္းပါ။ ဆုိင္ကလုိ အေခါက္ၾကြပ္ရြရြေလး လုပ္စားခ်င္သူမ်ား အတြက္ပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူကင္ၾကည္႔ရေအာင္…
၀က္ေခါက္ကင္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား သံုးထပ္သား – ၄၀၀ ဂရမ္
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- တရုတ္မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ရွာလကာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆားၾကမ္း – မ်ားမ်ား (အေပၚမွျဖဴ းရန္)
၁။ ၀က္သား အသားပုိင္းကုိ ဓားျဖင္႔ အရွည္လုိက္ မြန္းေပးပါ။
၂။ ျပီလွင်္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ဆား၊ သၾကား၊ တရုတ္မဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ေရာႏုယ္ထားသည္မ်ားကို ၀က္သား အဆီနဲ႔ အသားပုိင္းကို ႏုယ္ေပးပါ။ အေပၚမွ ရွာလကာရည္မ်ား ျဖဴးျပီ အရသာ စိမ္႔၀င္ေအာင္ ႏုယ္ေပးပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္ေခါက္ကို ခရင္း(သို႔) ဆူတံျဖင္႔ အေပါက္ကေလးမ်ား ျဖစ္ေအာင္ အနွံ႔ထုိးေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္ေခါက္မ်က္ႏွာျပင္ကုိ တီရူးျဖင္႔ ေျခာက္ေအာင္ သုပ္ေပးပါ။
၆။ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္တြင္ အနည္းဆံုး ၈နာရီ(သုိ႔) ၁ညသိပ္ ႏုပ္ေပးထားပါ။
ကင္နည္း
၁။ ကင္ဖုိ႔အတြက္ Aluminum Foil(သတၱဳျပား) ျဖင္႔ ၀က္သား ပတ္ပတ္လည္ကို ကာလုိက္ပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ဆားၾကမ္းမ်ားကို ျဖဴးေပးပါ။

၃။ ျပီေနာက္ Oven ထဲထည္႔ျပီ ၁၈၀ ဒီဂရီျဖင္႔ ၄၅မိနစ္ခန္႔ ကင္ေပးပါ။
၄။ ကင္ျပီလွ်င္ ၀က္သားေပၚမွ ဆားၾကမ္းမ်ားကို ျပန္ဖယ္ထားလုိက္ပါ။

၅။ ျပီမွ ေနာက္ထပ္ ၁၈၀ ဒီဂရီျဖင္႔ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ထပ္ကင္ေပးပါ။

၆။ အခါက္က ၾကြပ္ရြျပီ အရမ္းစားေကာင္းလုိ႔ေကာင္းတဲ႔ ၀က္ေခါက္ကင္ကို ရရွိပါျပီ…
ရ။ ကိုယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ အတံုး (သုိ႔) ပါးပါးလွီးျပီ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

No comments:
Post a Comment